Itt a rossz idő, újra sokkal többen eszünk szívesen levest. A levesek élettani hatása igen pozitív, na de miért is? Milyen összetevőket érdemes használnunk?
A magyar gasztronómia imádja a leveseket. Számtalan összetevő, hidegen, melegen csak legyen leves! Íme néhány tipp, hogy miként lehet egészséges:

Alapanyagként válasszunk többféle kisebb energia-, de nagyobb rosttartalmú zöldségfélét, kevesebb zsírt tartalmazó húsféleséget. Érdemes eltávolítani a látható zsírréteget is.

A habarással készült leveseknél részesítsük előnyben a kisebb zsírtartalmú alapanyagokat (pl. tejföl vagy kefir)

A különböző levesbetétek, mint burgonya vagy galuska, átgondolt mennyiségben használjuk, mert jelentősen megdobhatja ételünk energiatartalmát.

Igyekezzünk idényzöldségeket használni, ne télen essünk neki az eperkrém levesnek.
A rendszeres levesfogyasztás egyszerre jelent folyadékpótlást és táplálékfelvételt, szóval átgondoltan és környezettudatosan főzzünk is egy finom levest a hétvégére!