Zsigovits Angelika

Okleveles Táplálkozástudományi szakember, Személyi edző, Rekreációszervező és egészségfejlesztő.

Szia, Én Zsigovits Angelika vagyok! Az a célom, hogy ne csak lefogyj, hanem életmódot válts, ezzel pedig megismerd milyen az, ha egészségesen élsz!

Szeretnék bemutatkozni

Zsigovits Angelika vagyok, okleveles táplálkozástudományi szakember és vállalkozó. Mesterdiplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem 2016-ban.  Azonnal nekiláttam vendégköröm kiépítésének, így 6 év alatt több, mint 1200 táplálkozási tanácsadást tartottam, és közel fele ennyi személyre szabott étrendet írtam. 
Több visszajelzés érkezett arról, hogy az étrendben megtervezett változatos ételek főzését hosszútávon komplikált megoldani, különösen az ebédeket illetően nehéz szokássá alakítani. Emiatt született meg az az elhatározás részemről, hogy tovább bővíteném szolgáltatásaim körét olyan ételek kiszállításával, amelyek az egészségmegőrzéshez szükséges energiatartalomnak és az optimális tápanyagarányoknak megfelelően, az egészséges életmódot, és a fogyást is támogatják.
 

Azonban ezt még tovább gondolva, egy olyan trendet is bevezetünk, amely a növényi táplálkozást új alapokra helyezi. A piacon fellelhető kínálatokat elemezve szélsőséges lehetőségek közül lehet választani a húsfogyasztásra vonatkozóan, amely a magyaros, húsos ételek fogyasztóinak és a vegetáriánus/vegán irányzatot követőknek kedvez.

 

A klienseimmel folytatott beszélgetések alapján arra a következtetésre jutottam, hogy mindkét szélsőség folytatható ugyan egészséges mértékben ha a fogyasztó tisztában van a számára szükséges adagokkal. Ezzel viszont nagyon kevesen vannak tisztában, így inkább vagy a húsfélék túlzott fogyasztása, vagy a vegetáriánus/vegán életmód adta esetleges hiányosságokat nem ismerő étkezés a jellemző, nagyon nehéz megtalálni az arany középutat.

 

Ezt a hiányt kívánja betölteni a Plan EAT egy olyan hetente megrendelhető menüsorral, amely növényi alapokon nyugszik, azaz javában zöldségeket, gyümölcsöket, hüvelyeseket, teljes kiőrlésű gabonaféléket, alternatív köreteket, növényi élelmiszereket és kis mennyiségben állati eredetű élelmiszereket, pl.: tejtermékeket, halféléket és szárnyasokat is tartalmazhat.

 

Sokan fontolgatják a növényi alapú táplálkozást, azon belül a legszigorúbb, vegetáriánus és vegán irányzat követését, miközben az életmódbeli szokásokat nem lehet egyik napról a másikra drasztikusan megváltoztatni úgy, hogy az hosszútávon fenntartható legyen, és az életmódváltó, vagy fogyni vágyó ne szenvedjen mikro- vagy makrotápanyag-hiányban. Ennek a problémakörnek a megoldását hivatott pótolni vállalkozásunk, egy arany középutat képviselő növényi alapú étrend felkínálásával.

Szakmai sikerek

Spanyol és magyar egyetemi oktatók egészségmagatartási szokásainak vizsgálata Valenciában, OTDK IV. helyezés (2012)

Fiatal Sporttudósok 2. Konferenciáján a „Mozgás és divatdiéták” összefüggéseiről előadás (2014)

Divatdiétákról szóló rovatban társszerzés, személyi edzőként fél évig dietetikussal közreműködve az “Élelmezés” című szaklapban (2014)

Versenysportolók étrendjének írása 1 évig táplálkozástudományi szakemberként dietetikussal kooperálva (2018)

Kb. 800 fő fogyni és egészségét megőrizni vágyó kliens részére tanácsadás, és étrend írása (2015 – 2019)

IWI Nemzetközi Fitnesziskola Sporttáplálkozás tanfolyamán oktatás (2019)

SmartCookie Day – Az egészséges sütiverseny, saját rendezvény szervezése (2016 – 2019)

Életmódváltó programokban, sporttáborokban, iskolában, rádióban előadások folyamatos tartása, közreműködés.

Megjelenések

M1 - Kék bolygó - Élelmiszerpazarlás


Az élelmiszerpazarlásról

EWTN Tv - Táplálkozás a koronavírus alatt


Hogyan táplálkozott a koronavírus ideje alatt.

Miben tudok segíteni?

  • A fogyásban.
  • A fenntarthatóságot támogató étrendben.
  • A sportolói célok elérésében.
  • A kismamák étrendjében.
  • Az üzletemberek étrendjének kialakításában.
  • A növényi alapú étrenden élők étrendjében.
  • Az egészségmegőrzésben.
  • A személyre szabott étrend és edzésterv felépítésében egyszerre.
  • A gyermekek egészségének védelmében.
  • Az időskorúak táplálkozásának megreformálásában.
  • A reform konyhai eljárások megtanulásában.
  • Betegség esetén a megfelelő szakember megtalálásában!

A vágyott célt elérni, csak Te tudod. Ehhez segítek felépíteni egészségedet tám

dietetikus fogyás zsigovits angelika

Tischler Petra

2010-ben egyetemi diplomája megszerzése után lehetősége adódott az akkor nyíló Nobu
étteremben elkezdeni szakmai pályafutását. Régi vágya volt, hogy kamatoztathassa
nyelvtudását, így az angol, francia és a japán ismeretei is nagyon hasznosak voltak mindegyik konyhán, ahol megfordult. Később útja Londonba vezetett, ahol a The Arts Club magas presztízzsel rendelkező éttermében tanulhatott egy kiváló francia chef mellett. Innen Az
Egyesült Államokba ment Joel Antunes mellé, ahol közel 3 évet töltött el, sous chef pozícióban.

Ezután hazaköltözött Magyarországra, ahol a Costes Downtown étteremben, sous chefként
dolgozott, itt 2016. márciusában elnyerték az ország 5. Michelin csillagát,
Petra később az ország legnagyobb friss tengeri halkereskedelmi cégnél helyezkedett el mint operatív vezető. Mellette elindította egyéni vállalkozását, ahol privát megkeresésekre tart interaktív vacsoraesteket, workshopokat.

tischler Petra workshop

Kapcsolatfelvétel

Melyik szolgáltatás érdekel?

Adatvédelmi szabályzat

2 + 8 =

[]