Waldorf saláta szőlővel recept

Adott egy örök klasszikus, a Waldorf saláta, amit most, hogy érik a szőlő, (…hajlik a vessző) lehet már fogyasztani, vacsorára teljes kiőrlésű pirítóssal ajánljuk, de kis adagos verzióban uzsonnára is tökéletes!

A jellegzetes ízharmónián kívül, a története is ikonikus;
Csak röviden, az Astor-dinasztia alapítója, miután nagy szegénységből a Nagy Almába költözött, és utcaseprőből milliomossá vált, létrehozta az Astoria-hotelbirodalmat. A hotel megnyitóján az orosz főpincér, Oscar Tschirky fejéből pattant ki az immár nemzetközi hírű saláta.

A hozzávalók 1 főre 300 kcal-s verzióban* amely megfelelő tápanyagarányokkal rendelkezik fogyókúrához.

*Ez az energiabevitel nem személyre szabott, csupán egy mintajavaslat. A fogyást önmagában nem segíti elő.

Fél db alma kb. 80 g
10 szem szőlő kb. 80 g
1 kis szár zeller kb. 60 g
1 ek. dijoni mustár kb. 15 g
1 fél (kis) doboz natúr joghurt, 1,4% kb. 60 g
2 szem dió kb 10 g
1 szelet tk. pirítós kb. 20 g

A recept:

A joghurtot összekeverjük a mustárral, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, én egy csepp majonézt adtam csak hozzá. A diót tördeljük apró darabokra, pirítsuk meg, majd keverjük össze a kockákra vágott almával és zellerrel, végül a szőlővel. Pirítóssal fogyasszuk. Jó étvágyat Nektek!