Mediterrán bulgursaláta recept

Imádom a nyárban, amikor a szabadban is lehet finomakat enni.
️‍Ti milyen rendezvényen, és mit ettetek finomat a hétvégén?

A nyár egyúttal nagyon nehéz időszak is, hiszen folyamatosan mehetnékünk van, vagy meghívtak valahová; ballagás, fesztivál, nyaralás, borkóstoló, leány-legénybúcsú, esküvő, keresztelő, és had ne soroljam.
Amit ilyenkor kevésbé tartunk szem előtt, az bizony a mértékletesség, hiszen húz magával a társaság, az elvárás, és legfőképp belehelyezkedünk az “én ezt most megérdemlem” elme állapotába.

Érdemeljük ki az egészséget, és ha ez a vágyunk; a formás alakot is!
Itt egy tipp, én mit ettem a hétvégén, ajánlom ebédre egy kis nyárson sült csirkecombfilé mellé, grillezett zöldségekkel megspékelve, vagy magában vacsorának:

Mediterrán bulgursaláta

(1 adag~330 kcal)
2 púpos ek. bulgur
0,5 ek. olívaolaj
fél db piros kaliforniai paprika
fél db kígyóuborka
fél db lilahagyma
2 ek. csicseriborsó
1 kk. friss citromlé

A bulgurt egy tálba öntjük, leöntjük forró vízzel, és lefedve hagyjuk 15 percig, hogy megszívja magát. Közben az uborkát kis kockára vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, és a lila hagymával együtt felkockázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk. A csicseriborsót pár csepp olajon megpirítjuk. A bulgurt egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk az összes felvágott zöldséget, a finomra metélt zöld fűszereket, leöntjük az öntettel, és jól összekeverjük. 1-2 óráig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd fogyasztjuk.
Az öntethez: Az olívaolajat egy tálba öntjük, a fokhagymát lereszeljük, és hozzáadjuk. A citromot belefacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, kikeverjük, kis vizet adunk hozzá, és a salátára öntjük.