Fitt bundás kenyér recept

Mitől fitt?  Hát hogy zsírszegényen van elkészítve. Hétvégén érdemes előkapni azokat a reggeli recepteket, amik egy kicsit időigényesebbek, és szeretünk mellé ráérősen elkortyolgatni egy bögre kávét, teát, vagy frissen facsart gyümölcslevet.️ Nézzük meg ezt a tipikus magyaros reggelit!

9 db ekkorka (kép) bundás kenyérhez a hozzávalók:
5 db közepes tojás
20 dkg félbarna kenyér
0,5 dl 1,5%-os tej
20 ml napraforgóolaj
3 db paradicsom kb. 100 g
jódozott só, őrölt bors, pirospaprika

A recept:

Verd fel a tojásokat, öntsd bele a tejet, a fűszereket, forrósítsd fel az olajat (1 ek.). A kenyérkéket úsztasd meg a tojásban, majd tedd a forró serpenyőre, sűrűn forgasd, minden oldalát süsd át. Kb. a 4. kenyérnél megint spriccelj 1 ek. olajat a serpenyőre, paradicsomal, vagy lilahagymával, fokhagymával tálald. Jó étvágyat!

3 db Bundáskenyér paradicsommal, ezzel a zsírszegény elkészítési móddal 350 kcal (+ ugye a kávé, tea, gyümölcslé is ad hozzá!)

A tápanyagarányok ugyan javultak annak köszönhetően, hogy nem bő olajban készítjük, de egy picit még így is zsírosabb, ezért azt javaslom egy nap csak egy étkezésre fogyasszunk belőle, cserébe nem kell drága “csökkentett” élelmiszert vásárolnunk, és még az íze is hajszálhíján ugyanaz!