Fetás cukkíni tócsni joghurttal recept

‍Hozzávalók:

1 kisebb db cukkíni (kb. 180 g)
1 db tojás
50 g feta sajt
1 púpozott ek. zabpehelyliszt
2 ek. zsírszegény joghurt

Recept:

A megmosott cukkínit meghámozhatod (én nem szoktam) majd reszeld le nagylyukú reszelőn. Hagyd állni, majd 20 perc elteltével nyomkodd ki belőle a levét, amennyire csak tudod. Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, az összezúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, egy evőkanál lisztet és az összemorzsolt fetasajtot. A masszát alaposan összekeverjük.

Evőkanállal kicsit olajos, forró serpenyőbe adagolunk a masszából, megnyomkodjuk a tetejét, és ropogósra sütjük oldalanként 2-3 perc alatt. Salátával, körettel, fokhagymás joghurttal tálaljuk.

Gyakorlott kéz már fél óra alatt el tudja készíteni. Vacsorára a recept szerint kb. 350 kcal-t jelent, ebédre pedig körettel, salátával kiegészítve.