Ezért érdemes dietetikussal, szakértővel fogynod

Amikor valaki megkérdezi mi a szakmám, és elmondom, hogy Táplálkozástudományi szakember vagyok, a legtöbben úgy reagálnak rá, hogy; “Hűha… nagyon menő, manapság a táplálkozás mindenkit foglalkoztat!”

Ez így van, és ezt az internet ki is használja, hiszen számtalan receptet és útmutatást találsz arról, hogy kell lefogynod, jól kinézned és az utolsó pillanatban 20 kilótól megszabadulnod. Aztán akkor még nem beszéltünk a divat diétákról és a különböző csoda kapszulákról, amik rengeteg kárt tudnak tenni a szervezetedben.

Nehéz kiszűrni első látásra, ki az a tanácsadó – aki ugyan jó szándékból, de – személyes tapasztalatból indul ki, és ki az az egyetemen képzett szakértő, aki az úgynevezett evidencia-alapú orvostudomány szerint ad javaslatot.

Így tud segíteni a fogyásban egy szakértő

Megtévesztő lehet még az is, hogy egyes módszerek azonnali, nagy fogyást ígérnek, és szélsőséges utasításokat adnak; ezt TEDD, ezt NE TEDD. Milyen pofonegyszerű! Holott gyorsan lefogyni, hidd el könnyű, de megtartani egy életre? Az már nem piskóta. 

A képzett tanácsadó mögött hiába számtalan kutatási bizonyíték áll, melyekkel nem okozhat kárt a szervezetedben, mégis a “tudományos blabla”, fekete-fehér válaszok nélkül, sokszor túl összetettnek, néha száraznak, vagy értelmezhetetlennek tűnik, ezért sokan inkább az egyszerűbb utat választják idő hiányában, még akkor is, ha a kínszenvedéssel leadott kilók kikerülhetetlenül újra visszatérnek.

Mi lenne, ha azt mondanám, hogy a tudomány és az egyszerűség nem zárja ki egymást?

Mi lenne, ha nem kellene újra és újra ugyanazokat a köröket futnod? Azon dolgozom nap, mint nap, most már 5. Éve, hogy felnyissam a szemed,  elindítsalak egy olyan úton, ahol hátat mersz fordítani a berögződött tévhiteknek, és meglásd a lényeget a felszín alatt!

Én személyre szabottan, kifejezetten Neked rakom össze az étrendet!

…és ez a nagy különbség. Az interneten igen, számos információt találsz. Azonban egy nagy átlagra vannak kikalkulálva, viszont Te (mind mindannyian) egyedi és különleges vagy! E miatt nem húzható rád egy átlagos sablon étrend. Ellenőrzi vagy megkérdezi valaki tőled, hogy;

  • Szereted azokat az ételeket amiket majd enned kell a fogyókúra során?
  • Be tudod illeszteni a diéta által előírt szokásokat a Te életstílusodba?
  • Kiderült, hogy az az ételcsoport valóban rossz-e neked vagy csak átlagosan valakiknek, akik mondjuk érzékenyek?

Nem. Pont ez a lényeg és pont ezért leszel sikertelen, ha ezekkel próbálkozol.

Én segítek beépíteni a mindennapjaidba azokat a szokásokat, melyekkel hosszú távon fenntartható eredményeket fogsz megtapasztalni! Azért egyszerű, mert már MOST minden eszközöd megvan ahhoz, hogy belevágj, és hogy teljesen hétköznapi élelmiszerekkel elérd a zsírszövet csökkenését. Mondj végre nemet a rövidtávú megoldásoknak; tabletták, porok, kapszulák, bogyók, sablon vagy koplaló diéták, majd tanuld meg, hogyan működik a tested, és miből mennyire van szüksége szervezetednek.

Nálam nincs tabu, kérdezhetsz bármiről, hiszen rengeteg tévhit van a helyes étkezéssel kapcsolatosan. Azonban elég egyszer megtanulnod, és utána tovább tudsz menni a helyes úton, hogy megvalósítsd Önmagad!

Tarts velem és legyen Neked is sikeres az életmódváltás!