Alap esetben imádok főzni, ami egy héten 3x, néha 4x is megtörténik. Kiélhetem a kreativitásomat, változatos, egészséges, és mennyiségben is elegendő ételek készítésével. Habár egy mosogatógép még rádobna egy lapáttal ennek a jó szokásnak a fokozására, de amikor „betelik a pohár”, és azt érzem, hogy akkor most had üljek le, valaki tegyen elém valami finomat, egészségeset, és had ne kelljen mosogatni, akkor bizony fogom, és megajándékozom magam egy éttermi ebéddel, vagy vacsorával. Így történt most szerdán is, a Twentysix nevű, belvárosi dzsungelben.

Fontosnak tartom megosztani, hogy míg tavaly heti 1-2x is előfordult, hogy beültem valahova ebédelni, idén havonta 1x, maximum 2x esik meg velem, hogy időszaktól, és kipihentségtől függően, egy étkezéshez nem vásárolok be, nem főzök, és csak hagyom magam „kiszolgálni”. Ezenkívül nem rendelek ételeket, és 5x étkezem egy nap.

Kövezzenek meg, de azért ez a havi 1-2 alkalom nem olyan sok ugye?

„Fancy”-ség helyett, támogatás

Tehát ez a blogcikk nem a „fancy” életmód támogatásáról szól, hanem a józanész, és egyensúly megtalálásáról, és hogy miért válogatom meg még azt is, hogy ezen ritka alkalmakkor hova „ülök be”, kit támogatok ezzel?! Nekem ez fontos.

Mert az, hogy egy közösség mennyire támogat egy újonnan nyíló helyet, az nagyban meghatározza a jövőben nyíló új helyek irányvonalát is! Itt van ez a hely, ahol többek között egy étterem (Garden), kávézó (Shop), és jógaterem (Studio) bontakozik ki egy impozáns dzsungelrengetegben. Először a Garden-t volt szerencsém kipróbálni, és nem tudtam betelni vele.

Zöld, természet, oxigén, eredetiség, letisztultság, egyediség és választékos növényi alapú ételek.

Természetre szomjas nagyváros

Ez az egyedi irányvonal, amelyet megálmodtak, kell Budapestnek, kell az embernek, és kell a léleknek is. Amikor a nagyvárosban olyannyira eltávolodtunk a természettől, hogy külön programot igényel pár óra természetben eltöltött idő, akkor egy ilyen zöld stílusú hely látogatása közben olyan érzésünk van, mint a szavannában gyalogló szomjas vándornak egy korty víz után, szükségünk volt rá.

Az atmoszféra egy dolog, de még vonzóbbá teszi, hogy egy jógaterem várja a meditációt, relaxációt, női minőséget megélni kívánó spirituálisan nyitott embereket. Hol lehetne leginkább termen kívül hagyni a város mindennapos zaját, mint egy dzsungelben?! Biztos, hogy a közeljövőben ezt is ki fogom próbálni.

Növényi alapú ételek a pálmafák között

Az ételek közül jó párat sikerült letesztelnem, mint a juharszirupos édesburgonya hasábokat, a céklás humuszt, a vöröslencsét paradicsommal, a padlizsánkrémet, és a sajttálat is. Való igaz, a vacsorára megszokott mennyiséget túlléptem, de készülve az estére, aznap a vacsora és az ebéd adagot felcseréltem. Mindenképp végig akartam kóstolni a szendvicskrémeket, és az összes tál nagyon ízletes volt, ugyanakkor autentikus. Ezenkívül, az úgynevezett „sharing is caring” alapú Mezze tálak az asztal közepén végképp azt biztosítják, hogy változatos legyen az étkezés, és megválaszthassuk, miből mennyit szeretnénk enni, így elkerülve a tipikus magyaros hozzáállást (akinek nem inge…) az éttermi étkezéseknél; együnk, amennyi belénk fér, és azt minél gyorsabban!

Ehelyett egy közös étkezés szóljon a jelenlétről, az élmény megosztásáról, kapcsolódásról, új ízek kipróbálásáról, így könnyebb felismerni a jóllakottság érzését is.

Remélem a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően egyre több fogással, és még több különleges étellel, programmal fognak tudni előrukkolni a Twentysix-ben, drukkolok nekik!