Tanácsadásokon mindig felteszem a kérdést, a szabadidődet aktívan vagy passzívan szoktad tölteni

Hétfőn egy szuper teliholdas evezésben volt részem, ahol az első fél órában szakadó esőben, és a szúnyogokkal harcolva mentünk előre a Dunán. Mégis, mikor beértünk este 11-kor, kb. 10 km hangulatos (gitározós-éneklős) evezés után, és alig bírtam kimászni az izomláztól a kenuból, arra gondoltam; megérte ezt választani az otthon fekvés, és netflixezés helyett.

Nem mindegy, hogy napi 8, 10, 12 óra munka után – amit az esetek 90%-ban ülve töltenek az emberek – mivel töltjük az időnket. Sok mindent tudsz befolyásolni, de az idő múlását nem. Az a kérdés, hogyan töltöd, önmagad fejlesztésével, tanulással, edzéssel, olvasással, ha kikapcsolódással, milyennel.

Ez az, ami meghatározza a jövődet, hogy merre haladsz az életben. Ami most vagy, az a múltad lenyomata, és ami a jövőben leszel, a MOST dönti el.

Fejlődj a szabadságod alatt

Ha szabadságodat töltöd, használd ki az időt arra, ami feltölt, és ami fejleszt. Nap mint nap számolnak be arról az étrendeseim, mennyit segít nekik az, hogy kialakult egy rendszer az életükben, és megtanulták kontrollálni és beosztani a szabadidejüket. Nem csak úsznak az árral napról-napra, hanem egy cél köré építik a hétköznapjaikat, és ez az életük többi területére is hatással van, pl.: a munkára, vagy az ismerőseikre, barátaikra, akik látva az ő eredményeiket, és hozzáállásukat az élethez, szintén elkezdtek változtatni szokásaikon. Egyre jobban inspirálják környezetüket.