Miért növényi alapú?

Nem csak Te, de a bolygó is jól jár!

Fenntartható és egészséges

 Az egyik legfőbb előnye, hogy választ adhat a Föld gyarapodó népességéből eredő fenntartható élelmiszer-termelés kérdéskörére, és ezt a nem elhanyagolható szempontot tetézi az, hogy a legfrissebb kutatások alapján egyes betegségek megelőzésében is szerepet játszik. Végül, a növényi alapú táplálkozás kevésbé szélsőséges irányzatai párhuzamba állíthatóak az evidencián alapuló egészséges táplálkozási ajánlásokkal, hiszen:

 A plant-based életmód és táplálkozás fő csapásvonala, hogy növényi eredetű nyersanyagok minden esetben kerüljenek a tányérra, mint például zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék, hüvelyesek és olajos magvak.

 A húsfogyasztás tekintetében a magyar lakosság a statisztikai adatok alapján jóval többet fogyaszt a szükségesnél, viszont az egyre tudatosabb hozzáállásnak köszönhetően, sokan igyekeznek csökkenteni, vagy akár teljesen el is hagyni a húsféléket. A szélsőségek elkerülése azonban mindkét irányba elkerülendő, ezért is valljuk azt, hogy az általunk összeállított menüsor kis mennyiségben tartalmazhat húst, valamint halat, tojást, tejterméket.

 Ezenkívül a plant-based életforma javasolja a feldolgozott élelmiszerek csökkentését, amelynek szintén eleget teszünk, hiszen mindent frissen, aznap készítünk.

 Szakszerűen megtervezett

 A táplálkozástudomány álláspontja, hogy egy szakszerűen összeállított, optimális tápanyagarányokkal bíró, teljes értékű, növényi alapú étrend mellett nem kell tartanunk a hiányosságoktól, melynek a Plan EAT ebéd menüsora is 100%-ban eleget tesz, hiszen Zsigovits Angelika Okleveles táplálkozástudományi szakember, a Plan EAT vállalkozás alapítója tervezi meg őket a változatosságra és a sokszínűségre is törekedve.

 Plant-based

 E gyűjtőfogalom, magába foglalja az alábbi irányzatokat: Flexitáriánus, Szemivegetáriánus, Pollovegetáriánus, Pescovegetáriánus, Lakto-ovovegetáriánus, Laktovegetáriánus, Vegán, Nyersevő, Fruitariánus.

 Az irányzatok közötti különbségek röviden abban rejlenek, mely állati eredetű élelmiszereket zárja ki az étrendjéből.

 A Plan EAT menüsora ezen irányzatok színes kavalkádját jelenti, mely arany középutat mutat a túlzásba vitt húsfogyasztás és a szélsőséges, nehezen követhető növényi alapú irányzatok között, mely minden nap az egészségmegőrzéshez szükséges energiatartalomnak és az optimális tápanyagarányoknak megfelelően, az egészséges életmódot, és a fogyást is támogatva van megtervezve.

 A megrendelhető ételsor egy olyan űrt tölt be, amely hetente 1-2x tartalmaz húsokat, és kis mennyiségben állati eredetű fehérjéket, ezzel elkerülve a hiányállapotok kialakulását, egyúttal egy egészségesebb, fenntarthatóbb irányt mutatva az innovatív ötleteket támogató közönségnek.

 Ha bővebben is szeretnél olvasni a növényi alapú táplálkozásról, töltsd le ingyenes PDF-ünket itt! HAMAROSAN!

[]